Tesla zauzima prvo mesto u globalnoj prodaji EV baterija

Izvor: AutoBlog, 19.Maj.2021, 07:31

Tesla zauzima prvo mesto u globalnoj prodaji EV baterija

Prodaja električnih vozila na baterije (Battery electric vehicle – BEV) naglo je porasla tokom prvog kvartala 2021. godine, prema istraživanju kompanije TrendForce. U stvari, bili su svedoci impresivnog povećanja od 153% u odnosu na prošlu godinu, sa 750.000 prodatih vozila. Tesla prva…za sada Ono što je najvažnije, njihov izveštaj je pružio značajne uvide u rangiranje prodaje. Tesla je možda ostao lider u prodaji sa 24,6% tržišnog udela, ali upravo su kineski proizvođači automobila ti koji kolektivno drže najveći tržišni udeo od 25,1% i koji su se popeli na listi u odnosu na prošlu godinu. Konkretno, Wuling Hongguang, BYD i ORA zauzimaju tri mesta od prvih pet na listi. Kao što se navodi u izveštaju, Tesla svoje prvo...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Tesla zauzima prvo mesto u globalnoj prodaji EV baterija

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2021

Prodaja električnih vozila na baterije (Battery electric vehicle – BEV) naglo je porasla tokom prvog kvartala 2021. godine, prema istraživanju kompanije TrendForce. U stvari, bili su svjedoci impresivnog povećanja od 153% u odnosu na prošlu godinu, sa 750.000 prodatih vozila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.