Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla otvara najveću stanicu za punjenje u Šangaju

Prošli su dani kada je Teslina stanica brojala najviše dvadeset mjesta u Norveškoj i u Kaliforniji. Sada u Šangaju, u podzemnoj garaži jedna od stanica sa „superpunjačima“ ima 50 mjesta i najveća je u svijetu. Stanica je otvorena 24 sata dnevno.

Jedan vlasnik Tesle je izjavio da je nedavno koristio usluge stanice. Prije njenog otvaranja, stanovnici Šangaja su mogli da pune svoja vozila u obližnjim mjestima, ali to nije bilo dovoljno.

Ako je vjerovati ciframa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << supercharger stanica će omogućiti Tesli da ispuni svoje obećanje da će imati 1000 stanica u toj zemlji do kraja 2017-te. Kako sada stvari stoje ovo će biti vrlo dobra investicija, imajući u vidu prije svega mjere koje počinje da sprovodi vlada Narodne Republike.

Naime, u Kini stupa na snagu set pravila koji debelo favorizuje proizvođače koji nude elektrifikovana vozila, odnosno „udara po džepu“ one koji nemaju takvu ponudu ili je ona slabašna.

(cgauto.me)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.