Tesla nakratko obustavlja proizvodnju - da bi je ubrzao

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla nakratko obustavlja proizvodnju - da bi je ubrzao

Američki proizvođač električnih automobila privremeno će prekinuti izradu Modela 3 u fabrici u Frimontu, kako bi unapredio proizvodnu liniju i ubrzao proces proizvodnje.

Kako saznaje Rojters, fabričke mašine biće zaustavljene u periodu 26-31. maja.

Kompanija je ranije najavila da u tekućem kvartalu planira da nakratko obustavi proizvodnju kako bi otklonila problem sa uskim grlom u proizvodnom procesu koji usporava izradu Modela 3.

Tada je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će u drugom tromesečju 2018. proizvodnja biti zaustavljena 10-ak dana. Prvi čovek Tesla, Ilon Mask, prethodno je priznao da je preveliko oslanjanje na robote u proizvodnji otežalo rešavanje problema sa zastojem u izradi novog modela.

Mask je kazao da će planirana unapređenja proizvodne linije omogućiti fabrici u Frimontu da do kraja juna počne da izrađuje 6.000 primeraka Modela 3 nedeljno.

Ranije ove sedmice Mask je rekao da će već do 20. maja fabrika biti sposobna da proizvodi 3.500 automobila sedmično.

Inače, pogon u Frimontu već je prestajao sa radom u par navrata ove godine, u februaru i aprilu, takođe zbog neophodnih unapređenja proizvodne linije.

Kako bi se kupcima, kojih je preko 400.000, što pre isporučila odavno naručena vozila, fabrika radi u tri smene, dok postrojenje u kome se sklapa školjka Modela 3 radi u dve smene od po 12 sati.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.