TESLA PRED BANKROTOM! Ilon Mask otkrio - ako se ne promenimo, KATANAC za 10 meseci!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TESLA PRED BANKROTOM! Ilon Mask otkrio - ako se ne promenimo, KATANAC za 10 meseci!

Opet diže paniku.

Izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla Motors, Ilon Mask, saopštio je svojim radnicima da će Tesla ostati bez novca za deset meseci ukoliko se ne dese ozbiljne promene u smislu smanjenja troškova, pišu strani mediji.

U mejlu koji je Mask prosledio američkim medijima, on navodi da su mere smanjenja troškova u kompaniji neophodne bez obzira što je Tesla u ovoj godini zaradila 2,7 milijardi dolara.

Mask i Zak Kirkhorn, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnedavno direktor finansija u Tesli, pregledaće sve troškove bilo koje vrste širom sveta, uključujući plate, putne troškove, najmove, bukvalno svaku uplatu koja odlazi s bankovnog računa kompanije, navodi se u mejlu.

Tesla je završila prvi kvartal 2019. s 2,2 milijarde dolara zarade u gotovini. Međutim, kompanija je izgubila 702 miliona dolara, pa je Musk u aprilu izjavio da će Tesla morati na “spartansku dijetu”. Kompanija se potom izvukla i podigla prihode na 2,7 milijardi dolara.

“Ovo je veliki novac, ali nam daje samo deset meseci da ne doživimo bankrot“, kaže Mask.

Ovo nije prvi put da je američki milijarder najavio finansijski krah Tesle. On je pre godinu dana rekao da će kompanija ostati bez novca zbog proizvodnje famoznog Modela 3. Inače, o tom automobilu se govorilo kao o automobilu koji bi iz korena trebalo da promeni automobilsku industriju.

Američki proizvođač automobila i električnih motora je nedavno najavio i da će otpustiti skoro 3.000 radnika.

Glavni problem jeste što su Teslini automobili i dalje preskupi za većinu ljudi, a Mask je ukazao na teškoće kada je reč o jeftinijoj proizvodnji ukoliko se koristi razvijena tehnologija. Inače, najjeftinija verzija Teslinog Modela 3 košta 35.400 dolara.

Kompanija Tesla nekoliko puta nije uspela da ispuni ciljeve u proizvodnji, a trenutno ima više od 45.000 radnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.