SPOJILI NESPOJIVO: Najsnažniji i najbrži, a troši najmanje...

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Nov.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPOJILI NESPOJIVO: Najsnažniji i najbrži, a troši najmanje...

Novina iz Toyote...

"RAV4 Prime" za 2021. dolazi kao unapređena verzija standardne varijante, a predstavlja najmoćniji i najefikasniji i najbrži RAV 4 ikad napravljen.

Hibridni pogon je baziran na "RAV4 Hybrid", ali sa snažnijim elektro-motorom i većim kapacitetom litijum-jonske baterije.

Pokreće ga 2,5-litarski četvorocilindarski agregat sa 178 KS i 228 Nm, ali u kombinaciji sa elektro-motorom ukupno razvija 306 KS.

"RAV4 Prime" ubrzava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz mesta do 100 km/h za samo 5,8 sekundi, dok mu je autonomija na samo električni pogon preko 60 kilometara.

More powerful, more efficient. Introducing the #RAV4 #Prime, the first-ever RAV4 plug-in hybrid electric vehicle (PHEV). Welcome to a new chapter of Toyota SUV performance pic.twitter.com/fkJxLIus6a

— Toyota of Greenville (@ToyotaGVL) 20. новембар 2019.

Veća snaga nije došla nauštrb prostora, jer je baterija postavljena ispod poda pa je enterijer ostao netaknut, a istovremeno je niže težište povećalo stabilnost vozila.

U kabini se ističu kožne obloge tapacirunga i volana, prednja sedišta za grejačima i 8-inčni multimedijalni sistem sa "Amazon Alexa, Android Auto i Apple CarPlay sistemima".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.