SAZNAJTE: Kako se hibridni automobil ponaša u vožnji?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJTE: Kako se hibridni automobil ponaša u vožnji?

Nećete verovati...

Uglavnom ovako: stojite na semaforu i motor je ugašen; pali se zeleno, dajete gas i auto kreće samo na struju. U jednom trenutku kompjuter odlučuje da prebaci pogon sa električnog na benzinski motor.

Birdemic Rod's Ford Mustang Hybrid Car is now a reality:

In 2008, Birdemic,

ROD

"I love my Mustang, which is a plug-in hybtid. It gets a hundred MPG!"

In November 17, 2019,

Ford had just announced >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << the Mustang Mach E: https://t.co/JVYXKa7CxD pic.twitter.com/pa4GiJmgyA

— Moviehead Pictures (@movieheadpic) 18. новембар 2019.

Kada će se to desiti zavisi od brojnih faktora. Možda kada dostignete određenu brzinu, možda kada pređete određeni put, a možda će se benzinac startovati odmah po polasku ukoliko vozač oštrije pritisne papučicu gasa pa kompjuter odluči da je neophodno da oba motora "poteraju" auto zajedno.

Velika prednost elektromotora je u tome što svoj maksimalan obrtni moment razvija praktično odmah, što znači da mnogo lakše pokreće automobil iz stanja mirovanja, a zatim u priču uskače i benzinski motor.

I kada stojite u mestu, kompjuter odlučuje da li će benzinski motor biti ugašen ili upaljen u zavisnosti od napunjenosti baterije, kao i od broja uključenih potrošača i energije neophodne za njihovo funkcionisanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.