REKORDNA DOBIT: Ratovi zvezda doneli Dizniju skoro tri milijarde dolara

Izvor: Kurir, 10.Feb.2016, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REKORDNA DOBIT: Ratovi zvezda doneli Dizniju skoro tri milijarde dolara

Kompanija "Walt Disney" ostvarila je u četvrom tromesječju 2015. godine rekordnu dobit od 2,9 milijardi dolara, što je otprilike 30 odsto više na godišnjem nivou.

Source: Star Wars: The Force Awakens smashes box office record by Reuters on Rumble

Prema poslovnom izveštaju objavljenom u utorak, prihodi ove kompanije porasli su u proteklom kvartalu za 14 odsto, na 15,2 milijardi dolara, zahvaljujući pre svega prihodu od „Ratova zvezda: Sila se budi“, većem od >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dve milijarde dolara, ostvarenih od kupljenih ulaznica za bioskop.

Prodaja igračaka i drugih proizvoda vezanih za film podstakla je rast dobiti kompanije u delu potrošačkih proizvoda za 23 odsto.

Source: Star Wars: The Force Awakens among AFI's best films by Reuters on Rumble

"Zahvaljujući fenomenalnom uspehu 'Ratova zvezda', ostvarili smo rekordnu kvartalnu dobit i zabežili dvocifreni rast zarade, već 10. tromesečje zaredom", istakao je u poslovnom izveštaju Robert Iger, predsednik i izvršni direktor kompanije "Walt Disney".

S druge strane, zarada kompanije na tematskim parkovima porasla je u poslednjem godišnjem kvartalu za 22 odsto na godišnjem nivou, najviše zahvaljujući rastu poseta parkovima u SAD, dok je u parku u Parizu broj posetilaca pao za osam odsto nakon terorističkih napada u glavnom francuskom gradu u novembru.

(Business Insider)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.