Povucite ručnu da vas posle ne bi bolela glava VIDEO

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 13:24

Povucite ručnu da vas posle ne bi bolela glava VIDEO

Ne zovu ručnu slučajno još i "parkirna kočnica".

Pojedini vozači automobila sa klasičnom mehaničkom ručnom kočnicom nemaju naviku da povlače ručicu svaki put kada parkiraju svoje vozilo. Pogotovo kada parkiraju na ravnoj površini.

U takvim slučajevima smatraju da je dovoljno da menjač "ubace u brzinu", što nikako nije preporučljivo. Naime, ako nemate naviku da prilikom parkiranja najpre podignete ručnu, može se destiti da u žurbi ili zbog nepažnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostavite ručicu menjača u "leru". A ukoliko je ulica čak i pod minimalnim nagibom (koji ne možete da procenite golom okom), eto recepta za katastrofu.

Upravo to se dogodilo jednom Britancu, koji je na kraju morao golim rukama da zaustavlja Seat koji je nekontrolisano krenuo da se kotrlja nizbrdo. On je na kraju, uz veliki rizik da bude povređen, uspeo da spreči sudar sa drugim parkiranim vozilima u ulici.

Vozač se može videti na snimku kako odlazi od automobila, da bi u jednom trenutku shvatio da vozilo nije ostavio u brzini niti je povukao ručnu kočnicu.

Vozač zatim trči nazad do automobila sa idejom da ga uspori ili zaustavi. Na sreću, dobija malu pomoć, najverovatnije od "ležećeg policajca" ili graničnika na kolovozu, da bi zatim uspeo najpre da ga uspori a na kraju i potpuno zaustavi. U pomoć mu tada priskače još jedna osoba koja seda na mesto vozača i povlači ručnu.

Uprkos tome što se incident završio bez povređenih, treba reći da nije baš najbolja ideja stati između dva automobila kada je očigledno da će jedan udariti u drugi.

Jer, bolje je platiti za materijalnu štetu, nego biti pregažen zbog sopstvene nepažnje, što se ovde lako moglo da se dogodi. Na kraju se sve srećno završlio, a podvig ovog čoveka bio je prilično impresivan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DA VAS POSLE NE BI BOLELA GLAVA! Evo zašto je važno da povučete ručnu na parkingu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2022

Ne zovu ručnu slučajno još i "parkirna kočnica"...Pojedini vozači automobila sa klasičnom mehaničkom ručnom kočnicom nemaju naviku da povlače ručicu svaki put kada parkiraju svoje vozilo. Pogotovo kada parkiraju na ravnoj površini...U takvim slučajevima smatraju da je dovoljno da menjač...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.