Poslednji Audi s konvencionalnim motorom će se pojaviti 2026. godine

Izvor: AutoBlog, 18.Jun.2021, 20:02

Poslednji Audi s konvencionalnim motorom će se pojaviti 2026. godine

Za ljubitelje automobila koje pokreću motori s unutrašnjim sagorevanjem kompanija Audi ima loše vesti. Direktor Audija Markus Duesmann je saopštio visoko rangiranim zvaničnicima i predstavnicima radnika da će poslednji automobil s benzinskim/dizelskim motorom na tržište stići 2026. godine. Nakon toga će svaki novi Audijev model biti potpuno električni jer će u potpunosti nestati i svi tipovi hibrida. Sada se postavlja pitanje koji model će poslednji otići u istoriju kao zadnji Audi koji stvara pravu buku, a ne veštačku koja se emituje putem zvučnika. To neće biti modeli A4 i A6 jer je Audi već najavio da...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Audi bez benzinaca i dizelaša već od 2026?

Izvor: B92, 19.Jun.2021, 10:08

Većina automobilskih marki već odavno je počela sa elektrifikacijom i postupnim isključivanjem iz ponude motora sa unutarnjim sagorevanjem. Ipak, čini se da će Audi napraviti najbrži prelaz i ponuditi isključivo električne modele.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.