Pariska premijera: Lexus RC za 2019.

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariska premijera: Lexus RC za 2019.

Japanski proizvođač izložio je na auto-salonu u Parizu restilizovani kupe RC.

Lexus RC imao je premijeru još 2013, na sajmu automobila u Tokiju, pa je došlo vreme za restilizaciju ovog kupea. Promene na spoljašnjosti nisu velike, a prvo što se primećuje su nova LED dnevna svetla koja su sada integrisana u glavne farove.

Diskretno je redizajnirana i maska hladnjaka, ali njen karakteristični >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblik nije promenjen.

Sportskija verzija RC F Sport imaće takođe novu masku koja svojom specifičnom mrežastom strukturom prati ostale Lexus F Sport modele.

Što se tiče unutrašnjosti, RC je dobio novi analogni sat u putničkoj kabini poput onog iz Lexusa LC.

U ponudi je 7 dezena enterijera u kombinaciji sa 11 boja karoserije, među kojima je i nova “Mustard Yellow” nijansa žute.

Motorizacija je nepromenjena, ali Lexus tvrdi da je kod 2.0 turbo benzinca unapređen odziv na papučicu "gasa", pa automobil bolje ubrzava.

Japanski proizvođač saopštio je da su izvršena fina podešavanja oslanjanja koje je sada tvrđe i pogodnije za sportsku vožnju.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.