Pao mu stakleni krov na glavu, pa sad od Mercedesa traži 200 miliona

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 16:26

Pao mu stakleni krov na glavu, pa sad od Mercedesa traži 200 miliona

Neverovano...

Zamislite samo da vam stakleni krov eksplodira iznad glave dok ste u vožnji, nimalo prijatno.

2015 #MercedesBenz #ML350 22 month #LeaseTransfer available in #NewYork #NY > https://t.co/PzfFKarQnf < #SUV pic.twitter.com/EOCbF12vwg

— Swapalease.com (@swapalease) May 23, 2016

Upravo se to dogodilo vlasniku Mercedesovog modela ML350 iz 2015. godine, koji je potom tužio kompaniju i tražio 200 miliona dolara odštete plus troškove suđenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On tvrdi da je Mercedes prodavao vozila čiji panoramski krovovi mogu da puknu, dok je tužilac utvrdio da je moguće da panorama krov pukne bez prethodnih naknada.

U ovoj situaciji, krov je naglo pukao i zvuk je bio poput opaljenog metka dok je automobil bio u pokretu i to autoputu se kretao brzinom od oko 88 km/h, pa se staklo rasulo po zadnjem sedištu.

U tužbi stoji kako je za pravilno funkcioniranje velikog panoramskog krova potrebno odgovarajuće inženjersko znanje, kao i ojačanja na optimalnim delovima, a to proizvođač nije izveo na odgovarajući način.

Mercedes do sada nije imao odgovor na ovu temu, a nije ni upozorio vlasnike na ovu mogućnost, stoji u tužbi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.