ODMAH ZAUSTAVITE AUTO: Ako se OVA LAMPICA upali u OPASNOSTI ste! Svi je POGREŠNO smatraju bezazlenom

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMAH ZAUSTAVITE AUTO: Ako se OVA LAMPICA upali u OPASNOSTI ste! Svi je POGREŠNO smatraju bezazlenom

Da li vam se ikada dogodilo?!

Ako vam tokom vožnje u automobilu zasvetli crvena lampica sa simbolom kantice ulja, to ne znači samo da je pao pritisak ulja u motoru, nego i da trebate odmah zaustaviti automobil i ugasiti ga.

Ta lampica upozorenja ne znači da negde u bliskoj budućnosti trebate doliti ulje u motor, upozorava Wolfgang Sigloch iz nemačke agencije za inspekciju vozila.

- To je raširena i opasna zabluda - naglašava. Upozorenje da je pritisak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ulja pao znači da je vozilo možda pred velikim kvarom motora ili da se to već dogodilo.

Svako ko nastavi da vozi uprkos tom upozorenju, riskira katastrofalan kvar motora, ističe Nemac.

Isti je slučaj i s još nekim crvenim ili žutim lampicama u automobilu, poput one sa simbolom termometra koji upozorava na probleme s hlađenjem motora. Vozači tada trebaju zaustaviti vozilo i pokušati pronaći uzrok upozorenja. Pri tome im može pomoći priručnik za vozilo ili poziv mehaničaru ili proizvođaču automobila, a kada je to potrebno i vučnoj službi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.