Nov način plaćanja putarine u Sloveniji: Umesto nalepnica – elektronske vinjete?

Izvor: B92, 21.Avg.2020, 09:07

Nov način plaćanja putarine u Sloveniji: Umesto nalepnica – elektronske vinjete?

Ove vinjete bi na slovenačkim auto-putevima proveravao sistem kamera, a slično rešenje trenutno je u upotrebi u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Već nekoliko meseci iz Slovenije stižu najave o novom sistemu vinjeta, a sad je i ljubljansko Delo objavilo još jednu najavu tog novog načina naplate putarine koji bi trebalo da stupi na snagu 1. decembra 2021. godine za vozila do 3,5 tona.

Kao i u mnogim evropskim državama, Slovenije bi uvela elektronske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vinjete.

Umesto kupovine nalepnice, kao do sada, na prodanom mestu biste ostavili svoju registraciju, platili i na taj način biste bili registrovani u sistemu.

Vinjeta bi važila od dana kad je kupite pa sve do njenog isteka (7 dana, mesec, šest meseci ili godinu dana).

Najave iz nadležnog Ministarstva saobraćaja pominju i opciju blagog snižavanja njihovih cena, zbog nižih troškova, ali to će tek biti poznato kada novi sistem plaćanja putarine stupi na snagu.

Vinjete bi na auto-putevima proveravao sistem kamera. Elektronske vinjete su trenutno u upotrebi u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji, a nalepnicu ili elektronsku vinjetu, na primer, možete izabrati u Austriji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Sloveniji elektronske vinjete umjesto naljepnica

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2020

Ove vinjete bi na slovenačkim auto-putevima provjeravao sistem kamera, a slično rješenje trenutno je u upotrebi u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.