Nemci i Kinezi zajednički razvijaju male gradske elektroautomobile

Izvor: B92, 05.Dec.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci i Kinezi zajednički razvijaju male gradske elektroautomobile

Tri prototipa električnih vozila za mobilnost u budućnosti, koji su razvili nemački BASF i Centar za istraživanje i razvoj kineskog GAC-a, predstavljena su na Međunarodnoj izložbi automobila u kineskom gradu Guangdžou.

Reč je o modelima futurističkog dizajna sa dva sedišta pod nazivom 2US, 2U i 2ALL, koji, kako je saopšteno iz dve kompanije, ispunjavanju potrebe različitih vozača, bilo da se radi o starijim građanima, ženama vozačima ili početnicima.

Model >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2US, izmedju ostalog, nudi sedišta koja se rotiraju i do 90 stepeni, prototip 2U specifičan je zbog sedišta sa prozirnim delovima, a model 2ALL lak je za upravljanje i jeftin za održavanje.

Vozači će, kako je saopšteno, imati priliku da uživaju u inovativnim rešenjima za prečišćavanje vazduha, najmodernijim materijalima za sedišta, kvalitetnim mehaničkim platformama i najsavremenijim baterijama za električna vozila, a svaki od automobila osmišljen je sa idejom da može da se koristi i u takozvanom sistemu deljenja automobila - "car sharing".

"Deljenje automobila i elektrifikacija su izuzetno važni za najveće automobilsko tržište na svetu - Kinu. Osim toga, potrebe i individualne stilske preferencije kineskih vozača postale su raznolike zbog sve većeg broja ženskih vozača i vozača poznog doba", izjavio je Džang Fan, potpredsednik GAC centra za istraživanje i razvoj.

Saopšteno je i da je ovo prvi put da BASF saradjuje sa kineskim proizvođačem automobilskih delova na razvoju prototipa automobila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predstavjen novi nemačko-kineski električni automobili

Izvor: AutoBlog, 05.Dec.2018

Tri prototipa električnih automobila za mobilnost u budućnosti, koji su razvili nemački BASF i Centar za istraživanje i razvoj kineskog GAC-a, premijerno su predstavljena na Međunarodnoj izložbi automobila u kineskom gradu Guangdžou. Reč je o modelima futurističkog dizajna sa dva sedišta pod...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.