Naslednik Agere RS stiže u martu, u planu proizvodnja 125 primeraka

Izvor: B92, 05.Jan.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naslednik Agere RS stiže u martu, u planu proizvodnja 125 primeraka

Novi hipersportski automobil švedskog proizvođača debitovaće na sajmu u Ženevi.

Koenigsegg je prošlog leta u Melburnu najavio naslednika modela Agera RS. Tom prilikom, novinarima i gostima je prikazana skica zadnjeg dela novog automobila čija premijera će se održati u martu na ženevskom auto-salonu.

Kako piše švedski Dagens Industri, predviđena je ograničena serija od 125 automobila, što je opet znatno veći broj vozila u odnosu na modela Agera RS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je planiran u samo 25 primeraka (naknadno proizveden i 26-ti, pošto je jedan primerak slupao fabrički test vozač).

Novi model, za koji se trenutno koristi interno ime Ragnarok, biće lakši, snažniji i brži od svog prethodnika, a samim tim i skuplji.

Inače, pomenuti Agera RS zvanično je najbrži produkcijski automobil na svetu koji može legalno da se vozi po javnim saobraćajnicama. To je postao krajem 2017. nakon što je u Nevadi tokom dva pokušaja izmerena prosečna brzina od 277,9 milja na sat (447,2 km/h).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.