NISU DOBRE VESTI: GLOBALNA prodaja automobila u padu poslednje dve godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jan.2020, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NISU DOBRE VESTI: GLOBALNA prodaja automobila u padu poslednje dve godine

Ni prognoze za 2020. godinu ne slute na dobro...

Analitičari prognoziraju da će i 2020. biti podjednako teška za auto-industriju.

Širom sveta u 2019. prodato je 90,3 miliona novih automobila, pokazuju podaci koje je objavio LMC Automotive, što je veliki pad u odnosu na 2018. kada je isporučeno 94,4 miliona i rekordnu 2017. kada je globalna prodaja iznosila 95,2 miliona vozila.

Za ovako veliki pad prodaje "najzaslužnija" je Kina, gde je zbog usporavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekonomskog rasta zabeleženo čak 2,3 miliona novoregistrovanih automobila manje nego godinu dana ranije.

Pozivajući se na prognoze koje je objavio LMC Automotive, CNN navodi da bi globalna prodaja novih automobila u 2020. mogla da padne ispod 90 miliona vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.