Motociklisti su ponovo na ulicama – razlog za povećanu opreznost VIDEO

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 17:01

Motociklisti su ponovo na ulicama – razlog za povećanu opreznost VIDEO

Dolazak lepšeg i toplijeg vremena prvi je singal za motocikliste da otvore svoje garaže, srede motore i izađu na ulice. To je ujedno i apel za druge učesnike u saobraćaju da budu oprezniji.

Tim povodom, gost Jutarnjeg programa TV Prva bio je Vladimir Jevtić, Predsednik asocijacije za bezbednost motociklista.

Na šta sve treba u saobraćaju da obrate pažnju i motociklisti i automobilisti, kako bi povećali bezbednost?

"Postoji jedna grupa motociklista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji voze agresivno i nesavesno, međutim većina njih se ponaša kako treba. Ono što je važno je pre svega - uočljivost. Naime, šest od deset nezgoda koje se dogode između vozača automobila i motocikala jeste po principu 'izvini, nisam te video'", objašnjava Jevtić

"Dakle, ako ste motociklista, pozicionirajte se da vas ostali učesnici u saobraćaju vide, koristite visoko uočljivu zaštitnu opremu... Što se tiče vozača automobila, definitivno je to davanje pokazivača pravca."

Više o ovoj temi pogledajte u prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.