MUNJEVIT PROBOJ NA TRŽIŠTE: Za samo par godina zapretio Ferrariju i Lamborghiniju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUNJEVIT PROBOJ NA TRŽIŠTE: Za samo par godina zapretio Ferrariju i Lamborghiniju (VIDEO)

Zveri za "civilne" drumove.

Britanski McLaren, koji se praktično tek 2011. uključio u proizvodnju supersportskih automobila, do sada je napravio već 15.000 vozila.

McLaren je u vode “civilnih” supersportskih automobila nakratko uplovio 90-tih godina 20. veka legendarnim modelom F1. Proizvodnja ovog automobila sa tri sedišta i centralno postavljenim mestom za vozača okončana je 1998. Povratak je usledio tek 2011. sa McLarenom MP4-12C (kasnije samo 12C), da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi u sledećih sedam godina proizvođač iz engleskog Vokinga stigao do broja od 15.000 proizvodenih automobila.

Koliko je bio vrtoglav uspon McLarena u poslednjih par godina, govori podatak da je pre samo 18 meseci kompanija proslavila jubilarni 10-hiljaditi auto, da bi u narednih godinu i po izradila novih 5.000 vozila. Model koji je imao tu čast da bude 15-hiljaditi McLaren je plavi 570S Spider (kabriolet verzija McLarena 570S).

Prekretnica u usponu McLarena dogodila se 2016. kada je zbog sve veće tražnje za vozilima ovog brenda kompanija udvostručila proizvodnju sa 10 na 20 automobila dnevno. Devedeset odsto McLarenovih automobila izrađuje se u Vokingu, a vozila sa amblemom ove marke prodaju se na preko 30 svetskih tržišta. Paralelno sa rastom tražnje, McLaren je proširivao i paletu svojih modela. Samo u 2017. predstavio je dva nova modela, pomenuti 570S Spider (iz takozvane Sport serije) i 720S (iz Super serije). Uz postojeće modele, dva nova doprinela su da u prošloj godini McLaren napravi 3.340 vozila.

Nedavno je McLaren predstavio hipersportski model Senna, koji će dodatno povećati prodaju, s obzirom da je u planu ograničena serija od 500 vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.