LOŠE VESTI IZ TESLE! Najavili ukidanje najjeftinijeg modela, vozači besni

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2017, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOŠE VESTI IZ TESLE! Najavili ukidanje najjeftinijeg modela, vozači besni

Moraćete da odvojite ogromnu sumu!

Nedugo nakon što je lansiran pristupačniji Model 3, prvi čovek Tesle, Ilon Mask, najavio je da će ponuda Modela S pretrpeti određene izmene. Kako piše Electrek, pojava jeftinije "trojke" ubrzala je ukidanje Model S 75, kao poslednje varijante ovog automobila sa zadnjim pogonom i jednim elektromotorom.

Model S 75 u Sjedinjenim Državama košta od 69.500 dolara, dok je početna cena Modela 3 35.000. Ipak, očekuje se da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogi kupci "trojke" odlučiti za doplatne opcije, čime i cena automobila raste i približava se osnovnom S 75.

Ukidanjem Modela S 75, Model 3 ostaće jedini Tesla koji za pogon koristi samo jedan elektromotor, s obzirom da će svi drugi automobili koji izlaze iz pogona ovog proizvođača imati dva agregata na struju i samim tim pogon na sva 4 točka.

Nakon 24. septembra, najjeftiniji Tesla S biće model 75D, koji takođe ima bateriju kapaciteta 75 kWh, ali i dva motora, i fabrički deklarisanu autonomiju u vožnji od 417 km. Njegova cena u SAD trenutno je 74.500 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.