Korisni trikovi za čišćenje prljavih sedišta: Vrlo je jednostavno, a sredstva imate u svojoj kući

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021, 11:15

Korisni trikovi za čišćenje prljavih sedišta: Vrlo je jednostavno, a sredstva imate u svojoj kući

Imajte na umu da alternativne metode nisu svemoguće.

Sedišta u automobilima se izrađuju od čvrstih materijala, kako bi izdržala opterećenja, ali su bez obzira osetljiva na prljavštinu, masne fleke i mrlje od čokolade.

Osim brendiranih proizvoda, koje možete pronaći u svakoj radnji, postoje i alternativni načini da očistite sedišta, a sredstva se već nalaze u vašem domaćinstvu.

Protiv mrlja se možete boriti pomoću pene za brijanje, kombinacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vode i sirćeta ili limuna, prenosi Revija HAK.

Jednostavna procedura

Nanesite penu za brijanje na zaprljani deo sedišta i sačekajte minut. Zatim čitavu površinu dobro istrljajte suvom krpom.

Ako koristite sirće, pomešajte ga s toplom vodom, a možete dodati i malo tečnog deterdženta za pranje suđa.

Nanesite mešavinu na sedište, pa nekoliko minuta kasnije istrljajte vlažnom krpom. Ako vam sirće ne prija – zamenite ga limunovim sokom, dok je postupak isti.

Ovakve alternative nisu svemoguće, tako da u slučaju postojanih fleka morate kupiti hemijsko sredstvo ili platiti profesionalno čišćenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.