Koliko električni polovnjaci gube na vrednosti?

Izvor: B92, 01.Dec.2021, 16:44

Koliko električni polovnjaci gube na vrednosti?

Da li gube više od benzinaca i dizelaša?

Mnogo toga govori u prilog činjenici da bi električni automobili trebalo da gube na vrednosti više od automobila sa klasičnim motorima.

Kod polovnjaka na struju ne zna se mnogo o trajnosti baterije, a sa druge strane nove električne automobile države izdašno subvencionišu, pa se praktično više isplati kupiti jedno takvo vozilo nego neki mlađi polovni električni automobil.

Kompanija Deutsche Automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Treuhand prikupila je podatke na nemačkom tržištu (analizirala sadašnje cene polovnih vozila) i napravila projekciju cena za tri godine stare modele i došla do zaključka da će trogodišnji električni automobili imati stabilniju vrednost u odnosu na dizelaše i benzince, odnosno da neće biti većih gubitaka.

Tradicionalno, cenu bi najbolje trebalo da drže nemački proizvođači Audi i Volkswagen sa svojim električnim modelima ID.3 i Q4 e-tron, koji bi trebalo da biti skuplji od uporedivnog benzinskog modela.

Kod ostalih modela pad vrednosti je nešto veći, ali je i dalje u granicama prihvatljivog jer su ti električni automobili gotovo dvostruko skuplji od sličnih benzinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.