Koenigsegg najavljuje naslednika Agere RS

Izvor: B92, 25.Jun.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koenigsegg najavljuje naslednika Agere RS

Švedski proizvođač egzotičnih supersportskih automobila objavio je prvu skicu budućeg modela koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine.

Koenigsegg je iskoristio svečanost povodom otvaranja novog salona u Melburnu, u Australiji, da najavi naslednika modela Agera RS. Tom prilikom, novinarima i gostima je prikazana skica zadnjeg dela novog automobila čija premijera će se održati u martu sledeće godine na ženevskom auto-salonu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Zanimljivo je da je - pošto su modeli Agera RS i hibrid Regera rasprodati - ovaj novi, još neviđeni Koenigsegg jedini koji je trenutno dostupan za narudžbinu.

Crtež ne otkriva mnogo o sledećem Koenigseggu, ali se vidi da je zadnji deo drugačije oblikovan u odnosu na pomenuta dva automobila, a agresivnijim linijama i velikim krilom zadnjeg spojlera.

Očekuje se da će novi model biti snažniji i brži od bilo kog dosadašnjeg automobila koji je napravila kompanija na čijem je čelu Christian von Koenigsegg - a samim tim u skuplji.

Inače, Agera RS je zvanično najbrži produkcijski automobil na svetu koji može legalno da se vozi po javnim saobraćajnicama. To je postao krajem 2017. nakon što je u Nevadi tokom dva pokušaja izmerena prosečna brzina od 277,9 milja na sat (447,2 km/h).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koenigsegg najavio naslednika Agere RS

Izvor: AutoBlog, 25.Jun.2018

Koenigsegg je objavio prvu zvaničnu skicu kojom je najavio naslednika modela Agera RS. Skica pokazuje zadnji deo novog švedskog hypercara, čija svetska premijera će biti održana u martu 2019. godine na sajmu automobila u Ženevi. Osnivač kompanije Christian von Koenigsegg je još ranije najavio...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.