Kako prikolica koju vaš auto vuče može da utiče na bezbednost vožnje? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:26

Kako prikolica koju vaš auto vuče može da utiče na bezbednost vožnje? (VIDEO)

Ovo se ne odnosi samo na velike kamione i dugačka kombi vozila, već i na obične "male" automobile

Svima koji voze bilo kakva teretna vozila trebalo bi da bude poznato kako teret koji utiče na vozne karaktristike vozila koje voze, kao i na ponašanje tog vozila u saobraćaju.

sa prikolicama. Dovoljno je da se neki težak teret nađe ne neodgovarajućem mestu u prikolici, pa da to u otežanim uslovima vožnje lako dovede do gubitka kontrole nad vozilom.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to stvarnosti može da izgleda, na dobar način prikazuje ova demonstracija iz videa, kojeg možete pogledati NA OVOM LINKU!

Nije u pitanju neka "velika nauka", ali jednostavno, ako niste profesionalni vozač, već neko ko samo ponekad zakači prikolicu za svoj auto da preveze neki teret, dobro obratite pažnju da prilikom utovara tog tereta teže stvari stavljate prve, odnosno bliže samom automobilu.

To bi, prilikom eventualnih naglih okreta, moglo da spreči da prikolica drastično utiče na promenu putanje automobila i, eventualno, izazivanje neke veće nezgode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.