KOMŠIĆU SMETA HANDKEOV NOBEL: Žalio se Kraljevskoj švedskoj akademiji što su austrijskom piscu dali nagradu

Izvor: Kurir, 15.Okt.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMŠIĆU SMETA HANDKEOV NOBEL: Žalio se Kraljevskoj švedskoj akademiji što su austrijskom piscu dali nagradu

Predsedavajući Predsedništva BiH, Željko Komšić, uputio je pismo Kraljevskoj švedskoj akademiji nauka povodom odluke da Nobelovu nagradu za književnost ove godine dodeli austrijskom piscu Peteru Handkeu, u kojem navodi i da je ova odluka rizična, jer bi budući dobitnici mogli da odbiju da je prime.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Hrvatski PEN: Nagrada Handkeu u suprotnosti s izvornom idejom Nobelove nagrade

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2019, 07:50

Hrvatski PEN centar pridružio se osudi dodjele Nobelove nagrade za književnost austrijskom književniku koju je iznio međunarodni PEN centar. "Odluka Švedske kraljevske akademije da Nobelovu nagradu za književnost dodijeli ove godine austrijskom književniku Peteru Handkeu u suprotnosti je s izvornom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.