Još jedan atraktivni kupe terenac: Stiže Audi Q5 Sportback (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 01:26

Još jedan atraktivni kupe terenac: Stiže Audi Q5 Sportback (VIDEO)

Zahvaljujući drugačijoj "zadnjici" sa istaknutim difuzorom koji je postao deo branika, Q5 Sportback je za 7 milimetara duži od redovnog Q5

Po ugledu na manji Q3 koji postoji u standardnoj, ali i Sportback verziji, što je slučaj i sa električnim SUV-om e-tron, Audi je kupcima upravo ponudio i popularni model Q5 u Sportback izdanju. Kao što već pretpostavljate, Sportback se od standardne verzije razlikuje po izgledu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadnjeg dela.

Razlike, međutim, postoje i napred, u vidu novog grila sa "saćastom" rešetkom, ali su tu i par ukrasnih detalja koje će primetiti samo iskusno oko pravog poznavaoca Audijevih modela, kao što su novi, opcioni 21-inčni naplaci.

Najuočljivija razlika nastaje iza tzv. B-stuba, gde linija krova kreće da "pada" čineći kupe formu karoserije, koja je u poslednje vreme sve popularnija kod SUV modela. .

Welcome to the all new #Audi #Q5 #Sportback // @AudiOfficial pic.twitter.com/83olPLPcp1

— myaudipicture (@audi_af) September 26, 2020

Zbog forme karoserije, enterijer je donekle pretrpeo izmene, pre svega kada je reč o zadnjoj klupi koja se opciono može dobiti i u verziji kod koje se uzdužno pomera napred/nazad. Nasloni se obaraju pod većim uglom, kako bi bilo više prostora za glavu, piše TopSpeed.

Audi Q5 Sportback standardno dolazi sa sportskim oslanjanjem, a opciono je dostupan i adaptivni vazdušni sistem ogibljenja, koji omogućava promenu visine klirensa od 60 milimetara, u zavisnosti od terena i podloge kojom se vozi.

Što se pogonskih jedinica tiče, na raspolaganju je 2,0-litarski TDI od 204 konjske snage i 400Nm obrtnog momenta, opremljen tzv. mild-hibrid tehnologijom, "uparen" sa 7-stepenim DSG menjačem. U ponudi će se uskoro naći i 2.0 TFSI turbo benzinac, kao i 3.0 TDI V6 motor.

Nešto kasnije treba očekivati i TFSI-e plug-in hibrid verziju, dok će "perjanica" ponude biti SQ5 model. Inače, sve verzije osim osnovnog 2.0 TDI, stižu sa quattro pogonom, s tom razlikom da četvorocilindarski motori pogon na zadnje točkove dobijaju samo kada prednji proklizaju dok V6 ima integralni 4x4 pogon.

Novi Audi Q5 Sportback će se proizvoditi u pogonima u Meksiku, a zvanična cena još uvek nije objavljena. Početak isporuke planiran je za prvu polovinu naredne godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.