HIT NOVITET U MERCEDESU: Daimler najavio elektičnu verziju G-KLASE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HIT NOVITET U MERCEDESU: Daimler najavio elektičnu verziju G-KLASE

Umesto tečnog goriva sada će se pokretati uz pomoć struje...

Mercedes G-Klasa nije baš najštedljivije vozilo, ali to će se promeniti u budućnosti, tvrdi šef digitalne transformacije u Daimleru Saša Palenberg.

Palenberg je najavio da će se na tržištu pojaviti potpuno električna G-Klasa, a njegovo obraćanje na Tviteru i prenošenje reči njegovog šefa, direktora Daimlera Ole Kaleniusa, je zaista veliko iznenađenje.

G-Klasa je već jedan od najskupljih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << modela u bogatoj Mercedesovoj ponudi, a realno je očekivati da električna verzija bude još skuplja. Verovatno će se prodavati pod EQ oznakom te slediti EQC crosover i druge električne modele nemačke kompanije u narednih deset godina. Među njima će biti flagship EQS koji će služiti kao električni ekvivalent S-Klasi.

Međutim, nekima je poznato da električna G-Klasa već postoji, a kreirala je austrijska kompanija "Kreisel Electric" te tako preduhitrila Mercedes zamenivši motor s unutrašnjim sagorevanjem - električnim. "Kreisel Electric" već ima i električni Hummer H1.

Električna G-Klasa razvija 483 KS i od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,8 sekundi prije nego dostigne maksimalnih 183 km/h. Kapacitet baterija iznosi 80 kWh, a domet je 300 km.

Kada će se Mercedesova električna G-Klasa pojaviti na tržištu, zasad nije poznato.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.