Gradić u Japanu predvodi tehnološku revoluciju! Turističke vožnje više neće biti iste (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:17

Gradić u Japanu predvodi tehnološku revoluciju! Turističke vožnje više neće biti iste (VIDEO)

Stručnjaci izrađuju specijalan automatizovani sistem za navođenje vozila na kopnu i vodi

Autobusi-amfibije nisu retkost u svetu i predstavljaju pravu turističku atrakciju – od Mađarske, preko Nemačke, do Japana.

Njihovu vrednost uvideli su i čelnici gradića Naganohara, koji broji 5.600 stanovnika, gde turisti devet meseci u godini mogu da krstare rekom Agatsuma i uživaju u krajoliku.

Ipak, gradić udaljen sat vremena vožnje od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tokija razlikuje se od “konkurencije”, jer prvi testira projekat automatizovanog autobusa-amfibije!

Softver umesto vozača

U saradnji s nekoliko tehnoloških kompanija, Naganohara se sprema da u decembru stavi u pogon autobus bez vozača, kojim će upravljati složen navigacioni sistem. Vrednost čitavog projekta je 2,4 miliona dolara.

Autobus-amfibija ima brodsko dno i može da smesti 40 putnika. Koristi dizel agregat za kretanje po gradu, kao i odvojeni brodski motor za brzinu od 3.6 čvorova.

Kada bude spreman, autobus će dobiti i specijalan Autoware softver koji prikuplja podatke od laserskog sistema Lidar, GPS-a, više kamera i senzora, kako bi bezbedno krstario ulicama i rekom, pružajući nezaboravan doživljaj turistima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.