Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet paljenja automobila u Nišu, počinioci i dalje NN lica

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu saopštava da su Policijskoj upravi dostavili zahtev za otkrivanje NN počinilaca krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Takvih zahteva od septembra je 9, a reč je o paljenjima automobila. Među oštećenima su i policijski službenici, gradski funkcioneri, ali i građani, a da li ih je istraga povezala, nema saznanja.

Izvor: N1

Nagađanja o broju rešava odgovor Osnovnog javnog tužilaštva: u Nišu je prethodnih meseci zapaljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ukupno devet automobila.

"Tri vozila su u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova, a data su na korišćenje policijskim službenicima policijske uprave u Nišu. Dva su u vlasništvu lica kojima su poverena javna ovlašćenja, zamenika gradonačelnika i direktora jednog Javnog preduzeća. Ostala vozila su u vlasništvu građana koji nisu na određenim državnim ili političkim funkcijama", saopštilo je Osnovno javno tužilaštva.

Broj paljenja je devet, a izvršilaca bi moglo da bude isto toliko, više njih, ili samo jedan.

Da bi došli do odgovora, u Tužilaštvu navode da i oni i policija intenzivno rade, da su kao organ koji rukovodi predistražnim postupkom naložili preduzimanje svih mera. Prva je bila uviđaj - prikupljanje dokaza i tragova, a istraga se nastavlja.

Međutim, ni istraga za sada nema odgovor na ovo o čemu se u javnosti najviše nagađa - koja je veza između ovih slučajeva.

"Za sada se ne može tvrditi da su ovi slučajevi povezani, i o koliko izvršilaca je reč, već će se to utvrđivati nakon što sve radnje budu preduzete", saopšteno je.

Šta se preduzima, iz Tužilaštva je stigao odgovor na pitanja N1, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova na zahtev za razgovor sa novim načelnikom niške PU Srđanom Virijevićem još nisu odgovorili.

"Suština je da se opet vraćamo na priču o bezbednosti. Da li se sve dešava u političkim krugovima, ili postoji veza između politike i kriminala, svejedno smo nebezbedni", izjavio je Aleksandar Stankov, urednik "Južnih vesti".

Izazivanje opšte opasnosti, tako je definisano ovo krivično delo iz člana 278 Krivičnog zakona. Međutim, toliko je puta ponovljeno prethodnih meseci da su Nišlije, kako kažu, navike, pa i to da je opet zapaljen neki automobil više nije vest. Vest bi bila da je neko od počinilaca otkriven. Za sada su NN lica.

"Niš je bezbedan grad, ali to paljenje kako oni nikako ne pronalaze ko je to palio, znači da tu ipak nešto smrdi"..."Osećam se bezbedno. Ja sam mišljenja ako nikoga ne dirate, niko neće vas da dira, a i nemam automobil"..."Ja mislim da je to završeno. Popalili su šta su popalili i više ne bi trebalo", neke su od izjave građana Niša.

Ne bi trebalo, ali se ne zna. Da li je serija paljenja završena, da li broj predmeta u Tužilaštvu staje na devet, ili će istražni organi imati još posla iako ni ovaj nije završen.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Odgovorni za paljenje automobila u Nišu i dalje NN lica

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2018

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu saopštava da su Policijskoj upravi dostavili zahtev za otkrivanje NN počinilaca krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Takvih zahteva od septembra je 9, a reč je o paljenjima automobila. Među oštećenima su i policijski službenici, gradski funkcioneri, ali...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.