Da li ste znali da samo jedna osoba na svetu sme da vozi neregistrovan auto bez vozačke dozvole? Evo ko je u pitanju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 22:11

Da li ste znali da samo jedna osoba na svetu sme da vozi neregistrovan auto bez vozačke dozvole? Evo ko je u pitanju (VIDEO)

Postoji nekolicina ljudi koja se usudi da vozi automobil bez vozačke dozvole, ali ukoliko ih zaustavi policija, to može imati ozbiljne posledice.

Ipak, na svetu postoji samo jedna osoba kojoj su ove stvari dozvoljene, a u pitanju je kraljica Elizabeta, koja zbog svog statusa ne mora da ima vozačku dozvolu, a čak ni njen automobil ne mora biti registrovan.

Kraljici Elizabeti po zakonu niko ne sme da traži dozvolu

Engleski zakon nalaže, da na niko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nema pravo i ni osnova da kraljici Elizabeti traži vozačku dozvolu. Pored vozačke dozvole, automobil kojim upravla kraljica ne mora da bude registrovan, a samim tim ne mora da poseduje ni saobraćajnu dozvolu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.