Da li ćemo uskoro kupovati ovakva vozila: Ford tvrdi da je ovo idealan auto u doba korone! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:17

Da li ćemo uskoro kupovati ovakva vozila: Ford tvrdi da je ovo idealan auto u doba korone! (FOTO)

Ima minimalistički enterijer sa ravnim površinama i materijalima jednostavnim za čišćenje za lakšu i temeljniju dezinfekciju između putovanja

Kriza izazvana korona virusom utiče na živote milijardi ljudi u svetu i iz temelja je uzdrmala način i ustaljene obrasce života na svim poljima. Pogođen je i transport ljudi, koji su sada mnogo oprezniji prema korišćenju javnog prevoza.

Ovom izazvu u susret je izašao Ford sa konceptom Muvone, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razvio dizajner sa Univerziteta Stafordšair Marijus Lohner, a koji je kao obećavajući projekat dobio nagradu "New Norm Mobility Award".

El concepto de taxi autónomo individual "Muvone" recibió el premio Ford "New Norm Mobility Award" https://t.co/zaLqWONJCS pic.twitter.com/NigEKWKLak

— Autoexplora (@AutoexploraMX) September 19, 2020

U osnovi, Muvone predstavlja samovozeći "taksi" za jednu osobu sa naglaskom na bezbednu individualnu mobilnost, koji omogućava ljudima da udobno putuju gde i kada žele. Koncept ima minimalistički enterijer sa ravnim površinama i materijalima jednostavnim za čišćenje za lakšu i temeljniju dezinfekciju između putovanja.

Muvone je opisan kao jedinstveno rešenje koje bi moglo da pomogne ljudima da se bezbedno kreću, a istovremeno se pridržavajući mera socijalnog distanciranja, prenosi Jutarnji. S obzirom na lakoću pristupa, dizajner veruje da je Muvone vrlo pogodan posebno za starije građane i osobe s ograničenom pokretljivošću.

Our “New Norm Mobility Award” challenged design graduates to develop mobility concepts, ideas and solutions that address the new scenarios presented by COVID-19. https://t.co/i1vDDKH3td

— Ford Europe (@FordEu) September 18, 2020
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.