Da li biste umesto automobila koristili bicikl kao prevozno sredstvo u gradu?

Izvor: B92, 06.Jun.2019, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste umesto automobila koristili bicikl kao prevozno sredstvo u gradu?

Šesta po redu manifestacija "Narandžasta biciklistička vožnja", koja promoviše bicikl kao prevozno sredstvo budućnosti u cilju smanjenja saobraćajne gužve i popularizacije svakodnevne vožnje bicikla, održaće se u subotu, 8. juna.

Masovna biciklistička vožnja "Orange Bike Ride" (Narandžasta biciklistička vožnja) biće po šesti put održana u okviru međunarodnog biciklističkog festivala „Beograd Velograd“. Vožnja promoviše bicikl kao zdravo, ekonomično i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekološko prevozno sredstvo.

Beograd Velograd biciklistički festival organizuju beogradsko društvo ‘Velograd’ i Ambasada Kraljevine Holandije. Okupljanje učesnika najavljeno je za subotu, 8. jun u 16 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, dok je početak vožnje zakan je za 17 h. Tom prilikom, biciklistaima će se obratiti Henk van der Dol, Ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji i Ralf van der Zijden, direktor festivala "Beograd Velograd".

Po završetku vožnje u 18.30 h, u okviru festivala na Dorćol Platz-u, biće uručene nagrade pobednicima Like My Bike takmičenja, a manifestacija će se završiti zanimljivim programom u festivalskoj atmosferi. Festival je besplatan i otvoren za sve.

"Da bismo poboljšali kvalitet života u gradu, svako mora imati svoju ulogu: građani, donosioci odluka, državne institucije, nevladine organizacije, aktivisti, preduzeća i političari. Beograd Velograd omogućava da se svi oni okupe, upoznaju, podele svoja iskustva, uče jedni od drugih, sarađuju, zabave se i uživaju", kažu organizatori.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šesta Narandžasta biciklistička vožnja u subotu u Beogradu

Izvor: Beta, 06.Jun.2019

Najmasovnija godišnja biciklistička vožnja kroz Beograd "Orange Bike Ride" - "Narandžasta biciklistička vožnja" koja promoviše bicikl kao zdravo, ekonomično i ekološko prevozno sredstvo, ove godine će biti održana u subotu, 8. juna, u okviru medjunarodnog biciklističkog festivala "Beograd...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.