DRASTIČNA MERA: U ovom gradu nema više vožnje kroz CENTAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRASTIČNA MERA: U ovom gradu nema više vožnje kroz CENTAR

Radikalan plan...

Gradsko veće Birmingema planira da zabrani vozačima da se vozilima kreću kroz centar grada kako bi smanjili zagađenje.

Birmingem ima u planu da u centru grada zabrani putničkim automobilima da se tuda kreću, a takođe imaju u planu da pojačaju pešačke zone u tom delu grada i da smanje broj parking mesta.

Pre Birmingema za istu stvar se odlučio i Bristol, kada je doneo doluku da se dizel automobili ne smeju vozili u centru grada u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "špicu", dok Oksford planira da naplaćuje 10 funti dnevno u centru svima koji ne voze električni automobil. I to do kraja godine.

Ovo se sve dešava po ugledu na zakon u Londonu, koji se maksimalno trudi da smanji zagađenje.

Takođe, Birmingem će poboljšati gradski prevoz, pominju se nove linije tramvaja i metora, a i brži transportni autobusi koji bi mogli da budu na ulicama već od 2022. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.