Čelnici G-7 žele smanjenje prodaje benzinskih i dizelskih automobila

Izvor: AutoBlog, 12.Jun.2021, 01:18

Čelnici G-7 žele smanjenje prodaje benzinskih i dizelskih automobila

Na sastanku ekonomski najrazvijenijih zemalja, G-7, pojavio se dokument koji planira i energetsku budućnost, navodi Bloomberg. Vlade G-7 bi se trudile da osiguraju da većina sve prodaje novih putničkih automobila ne bude na benzinski ili dizelski pogon do 2030. ili ranije. Zemlje su podeljene oko toga koliko mere moraju da budu definitivne, s jasnim datumima. Biće mnogo usaglašavanja, ali za sada je jedino pitanje kako će se postaviti američki predsednik Bajden, piše Revija HAK. On je promoter zelenih politika i električnih automobila, ali istovremeno odbija da objavi datum kad će prodaja benzinaca i dizelaša biti zabranjena u SAD-u. Japan je u decembru objavio zeleni strateški plan po kome će svi novi automobili biti hibridni...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Čelnici G-7 žele smanjenje prodaje benzinskih i dizelskih automobila

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2021

Na sastanku ekonomski najrazvijenijih zemalja, G-7, pojavio se dokument koji planira i energetsku budućnost, navodi Bloomberg.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.