Brazilac s motorom na vodu, s jednom litrom, pređe do 500 kilometara

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jul.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilac s motorom na vodu, s jednom litrom, pređe do 500 kilometara

Ricardo Azevedo iz Sao Paoula izumio je motor koji, umjesto benzina, ide na čistu vodu. Model je nazvao “T Power H2O”. Osim rezervara za vodu, ugradio je i vanjski akumulator, koji proizvodi struju potrebnu za izdvajanje hidrogena iz molekula vode.

Novinarima je demonstrirao kako točno motor radi, a kako bi ih uvjerio da doista ide na vodu, prije no što ju je sipao u rezervoar motora, popio je gutljaj.

“Voda za ovaj motor ne mora biti jako čista. To može biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i obična kišnica ili naprimjer voda iz rijeke.”, dodao je ponosni inovator.

“Velika prednost ovoga motora, koji se pokreće na vodu i hidrogen iz molekula vode, jest u tome što iz auspuha, na kraju, izlazi samo vodena para, a ne ugljen dioksid kao kod vozila pokretanih na benzin.”, rekao je inovator za RT.

Ricardo, koji tvrdi kako sa litrom vode može prevaliti i do 500 kilometara, nada se da će njegov ekološki prijateljski izum jednoga dana postati uobičajeni prizor na svim cestama planeta Zemlje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.