Auto gigant Folksvagen MENJA LOGO! Na ovaj potez ih je naterao veliki skandal

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto gigant Folksvagen MENJA LOGO! Na ovaj potez ih je naterao veliki skandal

Žele novi imidž!

Nemački automobilski div Folksvagen predstaviće novi logo na ovogodišnjem sajmu automobila u Frakfurtu, a time želi da izgradi imidž kompanije angažovane na zaštiti okoline i ogradi se od skandala sa falsifikovanjem podataka o ispuštenim gasovima iz dizel vozila iz 2015. godine.

Folksvagen je na putu prema mobilnosti bez emisija štetnih gasova za sve, rekao je menadžer brenda Ralf Brandštater. Cilj nemačkog proizvođača automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po Brandštaterovim rečima jeste da postane svetski lider u e-mobilnosti i do 2025. prodavaje milion električnih vozila godišnje.

U Folksvagenu se nadaju da će njihov električni model ID.3 da dosegne popularnost nekadašnje Bube i Golfa.

Novim redizajnom logo je izgubio trodimenzionalni efekat i slovo „W“ nije više spojeno s gornjim „V“.

- Verujemo da smo stvorili ikonu - rekao je VW-ov markentiški direktor za osobna vozila Johen Sengpil.

Kompanija je počela da radi na redizajnu brenda 2015. godine, pre izbijanja skandala s falsifikovanjem podataka o isduvnim gasovima iz dizelaša.

- Novim logom želimo ponovno da izgradimo dobru reputaciju u društvu - naglasio je Brandštater.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.