Američki trgovac uhapšen zbog vraćanja kilometraže - preti mu do 30 godina zatvora

Izvor: AutoBlog, 01.Nov.2018, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki trgovac uhapšen zbog vraćanja kilometraže - preti mu do 30 godina zatvora

Kako piše B92, trgovac polovnim automobilima iz Sjedinjenih Država vraćao je pređenu kilometražu u proseku za oko 200.000 km po prodatom vozilu. Praksa preprodavaca automobila da polovnjake prodaju sa vraćenom kilometražom nije zastupljena samo u Srbiji, već je prisutna i u mnogim uređenijim zemljama od naše. Tako je ove godine u Španiji održano suđenje organizovanoj grupi koja je manipulisala kilometražom na 305 automobila kod više od 150 auto dilera u toj zemlji. Najnoviji slučaj prevare sa kilometražom zabeležen je u Alabami, SAD. Američka federalna vlast optužila je Rendija Grina, vlasnika firme za prodaju automobila u Hantsvilu, da je vratio kilometražu na najmanje 12 vozila prodatih između oktobra 2014. i novembra...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

"Vraćao kilometre" na satu, prijetu mu 30 godina robije

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2018

Praksa preprodavaca automobila da polovnjake prodaju sa vraćenom kilometražom nije zastupljena samo u zemljama Balkana, već i u mnogo uređenijim zemljama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.