Izvor: Radio 021, 09.Avg.2020, 14:03

VIDEO: Audi povukao "provokativnu" reklamu s devojčicom i bananom

Nemački proizvođač automobila Audi izvinio se zbog reklame na kojoj mala devojčica jede bananu ispred automobila visokih performansi, a koja je izazvala lavinu kritika na Tviteru.

"Čujemo vaš glas, ali da raščistimo: Mi brinemo za decu", napisala je kompanija u tvitu i dodala: "Iskreno se izvinjavamo zbog ove fotografije i pobrinućemo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne bude korišćena u budućnosti."

Kritičari su rekli da je poza deteta bila "provokativna" i opasna po život. Neki su istakli da vozač nikako ne bi mogao da vidi dete čija glava ne izviruje previše iznad haube i koje je naslonjeno na prednji branik automobila.

Drugi su kritikovali seksualnu sugestiju te fotografije gde su banane i automobili često simboli muške požude.

Audijev slogan na engleskom jeziku iznad te fotografije glasi: "Neka vam srce kuca brže - u svakom pogledu."

Nemačka kompanija kaže da je pokrenula istragu kako je došlo do objave ove fotografije.

U maju je nemački gigant Folksvagen, vlasnik Audija, imao sličan problem na društvenim mrežama. Tada je u reklami bio tamnoputi muškarac kojim manevriše par belih ženskih ruku, pre nego što ga laganim udarcem odbaci od žutog Golfa, a sve je bilo popraćeno glasnim zvučnim efektima.

Sporna reklama s devojčicom snimana je za promociju Audijevog modela RS4, a na njihovim službenim stranicama taj model se reklamira kao porodični auto, što je verovatno i pokrenulo lavinu negativnih kritika na društvenim mrežama.

Lets your heart beat faster – in every aspect. #AudiRS4 pic.twitter.com/14XaKhlRVL

— AudiOfficial (@AudiOfficial) August 2, 2020

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.