Tesla će dobiti opasnu konkurenciju: Debitovao Audi E-Tron GT Concept

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2018, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla će dobiti opasnu konkurenciju: Debitovao Audi E-Tron GT Concept

Audi je na auto-salonu u Los Anđelesu predstavio koncept buduće luksuzne električne kupe-limuzine koja bi trebalo da pomrsi konce Teslinom Modelu S.

Nakon objavljenih fotografija maskiranog vozila, Audi je predstavio koncept E-Tron GT u punom sjaju.

Reč je o automobilu koji po dimenzijama i obliku podseća na Audi A7 Sportback, ali sa sportskijim dizajnom spoljašnjosti. Koncept je dug 4,96 m, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je širina automobila 1,96 m. Visina vozila je 1,38 m, a međuosovinsko rastojanje 2,90 m.

Tehnološki, E-Tron GT nastao je u saradnji između Audi Sport odeljenja i Porschea, što znači da deli mehaničku platformu sa električnim Porscheom Taycan, uključujući tu i pogonske baterije.

Iako Audi nije saopštio podatak o autonomiji u vožnji, očekuje se da će E-Tron GT moći da pređe preko 400 km sa punim baterijama i da će na brzom punjaču moći da se dopuni do 80% kapaciteta za 20-ak minuta, što će vozilu obezbediti oko 320 km vožnje bez zaustavljanja.

Osim što ima sportski izgled, Audi E-Tron GT poseduje i adekvatne sportske performanse.

Dva elektromotora - svaki na pojednoj od osovina - proizvode ukupno 590 ks (434 kW), pa automobil 0-100 km/h ubrzava za oko 3,5 s, dok do 200 km na sat iz mesta stiže za nešto više od 12 sekundi.

Maksimalna brzina ograničena je na 240 km/h, pre svega iz razloga uštede električne energije i produženja radijusa kretanja.

Audi je saopštio da će produkcijski E-Tron GT stići na tržište krajem 2020. i da se serijski model neće mnogo razlikovati od koncepta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.