Prvi Audijev električni SUV automobil e-tron opremljen Goodyearovim pneumaticima Eagle F1 ...

Izvor: PRObjave.com, 24.Sep.2018, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Audijev električni SUV automobil e-tron opremljen Goodyearovim pneumaticima Eagle F1 ...

Nemački proizvođač automobila je za prvu opremu svog potpuno električnog sportskog terenskog vozila izabrao Goodyearove pneumatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV. Zahvaljujući svojoj tehnički naprednoj konstrukciji, ovi pneumatici se uspešno suočavaju sa izazovima većeg habanja koje donose vozila na električni pogon.
Audi je u San Francisku zvanično predstavio svoj prvi serijski električni automobil, sportsko terensko vozilo e-tron, a za njegovu prvu opremu izabrao je Goodyearove pneumatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV dimenzije 265/45R21 SUV. Ovi pneumetici poznati su po odličnim performansama pri kočenju i vodljivosti u svim uslovima, a njihova konstrukcija je specijalno prilagođena sportskim terenskim vozilima.
Pneumatici zadovoljavaju stroge zahteve nemačkog proizvođača automobila u pogledu broja pređenih kilometara. U poređenju sa automobilima koje pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem, električna vozila imaju više obrtaja, što dovodi do 25 procenata većeg habanja pneumatika. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV pneumatici se efikasno suočavaju sa ovim izazovom zahvaljujući svojoj tehnički naprednoj konstrukciji.
Odlične performanse pri kočenju obezbeđuje tehnologija Active Braking koja omogućava za 1,2 metra [1] kraći zaustavni put, kako na suvim tako i na mokrim putevima. Tehnologija konstrukcije pneumatika je prilagođena sportskim terenskim vozilima, što poboljšava vodljivost vozila pri velikim brzinama, povećava čvrstinu u krivinama i smanjuje habanje gazećeg sloja. Dodatno poboljšanje vodljivosti omogućava i tehnologija UHP Cool Cushion Layer koja istovremeno smanjuje i otpor kotrljanja. Pneumatici Eagle F1 Asymmetric 3 SUV nude takođe Goodyearovu tehnologiju SoundComfort kojom se u vozilu čak za polovinu (do 4 dB) smanjuje buka pri kotrljanju. Zato su pneumatici Eagle F1 Asymmetric 3 SUV idealna oprema za električna vozila jer kod većine njih najveću buku u vozilu stvaraju upravo pneumatici u kontaktu s putem.
SoundComfort kojom se u vozilu čak za polovinu (do 4 dB) smanjuje buka pri kotrljanju. Zato su pneumatici Eagle F1 Asymmetric 3 SUV idealna oprema za električna vozila jer kod većine njih najveću buku u vozilu stvaraju upravo pneumatici u kontaktu s putem.
[1] U poređenju sa sledećim najboljim konkurentskim pneumatikom na testu. Testiranje je po narudžbi Goodyear Dunlop izvršio TUV SUD Product Service GmbH oktobra 2017. godine. Testirani pneumatici: Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, Bridgestone Dueler H/P Sport; Michelin Latitude Sport 3 i Pirellli P Zero Rosso. Dimenzije pneumatika: 255/50 R19 107Y; vozilo: BMW X5; mesta testiranja: Mireval (F), Papenburg (D) i Garching (D); izveštaj br.: 713117618G objavljen je na https://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV-SUD-Tire-Test-2017-Report-No-713117618G-Goodyear-Eagle-F1-Asym-3-SUV.pdf

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi i još od 1998. godine je deo međunarodne korporacije Goodyear. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje odlikuje certifikat "Družini prijazno podjetje" i koje je 2017. godine već peti put uzastopce dobilo nezavisni certifikat "Top Employer", ima oko 1.400 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje gume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu jer oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropske i druge države putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu i www.sava-tires.com.
Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 65 hiljade ljudi, a proizvodnju ima u 48 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com/corporate.
Za dodatne slike posetite centralnu mrežnu redakciju na: http://news.goodyear.eu/.
Golin
Takovska 45
11000 Beograd
Tel: +381 11 3391010
Web: www.golin.com/rs
Kontakt:
Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Email: smilica@golin.com
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.