Cenovnik Crkve za 2013. ili kako zaraditi audi A6!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2013, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cenovnik Crkve za 2013. ili kako zaraditi audi A6!

Brojne nedoumice ovih dana zapljuskuju domaću javnost a svakako jedna od najvećih je turbulentno stanje u vrhu Srpske pravoslavne crkve. Nakon skandaloznih video snimaka bivšeg vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavende, koji se dovodi u sumnju da je imao nedozvoljene odnose sa mladićima i maloletnicima, krenula je lavina.

Od vladike Grigorija koji je izneo mišljenje da će Kačavenda zbog pederastije odgovarati pred crkvenim sudom, preko neprimerenih izjava mitropolita Amfilohija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i vladike Atanasija na mitingu kosovskih Srba u Beogradu, inicijative za kanonizaciju Petra Petrovića Njegoša (koja je povučena), pa sve do slučaja prebijanja monahinje Mihaele (78) od strane sveštenika dok je ispred Saborne crkve u centru Kragujevca sakupljala priloge za manastir Pravedni Jov.

Vladika bački Irinej je u svojstvu portparola Srpske pravoslavne crkve kritikovao medije zbog načina izveštavanja o aktivnostima i životu Crkve.

Na forumima se vode žestoke debate o SPC, a nezaobilazno pitanje je i materijalno stanje sveštenih lica, dok ekonomska kriza uveliko potresa Srbiju. Svoje mišljenje o tome iznela je i Sonja Pavlović na svom blogu mindreadingsblog.wordpress.com.

“Da li Srpska pravoslavna crkva ima cenovnik usluga? Formalno, ne. Da li sveštenici naplaćuju usluge, kao što su krštenja, opela, venčanja…? Ukoliko vam je u prethodnih deceniju – dve bila potrebna neka od njih, verovatno biste na drugo pitanje odgovorili sa “Da”. Ne i priličan broj čitalaca jednog od skorašnjih postova na ovom blogu. Ne ulazeći u istinitost pojedinačnih ličnih iskustava – da “popovi ne traže novac za krštenje” – prilažem fotografije cenovnika Crkve Sveti Đorđe, u Boru, sačinjene 12. maja ove godine, na dan Svetog Vasilija Ostroškog”, navela je na svom blogu Sonja Pavlović.

Da li su i ove fotografije, poput slika limuzina parkiranih ispred Patrijaršije tokom Svetog arhijerejskog sabora SPC, tek plod novinarske mašte ostavljamo čitaocima da procene.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SPC: Cenovnik za 2013. ili kako zaraditi "audi A6"

Izvor: NaDlanu.com, 26.Maj.2013

Da li ćete i koliko platiti krštenje, venčanje ili opelo u crkvi, uglavnom zavisi od sveštenika. Naime, SPC formalno nema cenovnike za usluge koje pruža, međutim, iskustva vernika govore drugačije...SPC je poslednjih dana u žiži interesovanja javnosti zbog raznih skandala koji je potresaju,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.