Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi skuplji za održavanje od BMW-a i Mercedesa

Kada kupite automobil iz vrhunske klase znate da vas pored cijene samog vozila čekaju i visoki troškovi redovnih servisa.

Takođe i rezervni dijelovi su znatno skuplji u odnosu na neke konkurente. Ali koji od tri njemačka vodeća brenda je najskuplji za održavanje?

Kada pregledate oglase polovnih automobila i birate automobil koji je po vašoj mjeri a uklapa vam se u budžet sigurno razmišljate i o troškovima održavanja. Opel i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Fiat su među brendovima koji su prijatelji kućnog budžeta, Volkswagen takođe nije previše skup, dok su Francuzi i Japanci već u klasi iznad. A šta je sa najskupljima u ovoj kategoriji?

Ako izuzmemo luksuzne i ekskluzivne brendove apsolutno su vodeći njemački automobili proizvođača BMW, Mercedes i Audi. Bavarski automobili su veoma popularni kod nas pa većina vozača zna koliko košta jedan servis ili rezervni dio, ko kupi Mercedes uglavnom nema problema da plati servis a šta je sa Audi modelima kojih takođe ima u velikom broju na našim ulicama?

Britanska studija kaže da je Audi najskuplji za održavanje, da se u toj kategoriji kotira iznad BMW i Mercedes modela. Oni su u obzir uzimali cijenu redovnih servisa i redovne, fabrički predviđene zamjene potrošnih dijelova. Prema njihovim rezultatima prvi je Audi, zatim slijedi BMW dok je Mercedes "najjeftiniji.

(NN, autoportal.rs)
Pogledaj vesti o: Opel,   Volkswagen

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Audi skuplji za održavanje od BMW-a i Mercedesa

Izvor: AutoBlog, 11.Feb.2016, 04:33

Kada kupite automobil iz vrhunske klase znate da vas pored cene samog vozila čekaju i visoki troškovi redovnih servisa. Takođe i rezervni delovi su znatno skuplji u odnosu na neke konkurente. Ali koji od tri nemačka vodeća brenda je najskuplji za održavanje? Kada pregledate oglase polovnih automobila...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.