Audi kažnjen s 800 miliona evra zbog emisije gasova iz dizel motora

Izvor: Beta, 16.Okt.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi kažnjen s 800 miliona evra zbog emisije gasova iz dizel motora

Nemačke vlasti kaznile su proizvodjača luksuznih vozila Audi s 800 miliona evra zbog prodaje dizel-vozila s prekomernim emisijama izduvnih gasova.Tužioci u Minhenu su naveli da je Audi kažnjen jer je zanemario svoju obavezu nadzora u prodaji automobila s motorima koje je napravila ta kompanija i njena partnerska grupa Folksvagen (Volkswagen) koji nisu poštovali ograničenja.Slučaj se tiče oko 4,9 miliona vozila koje je Audi prodao u Evropi, SAD i na drugim tržištima izmedju 2004. i 2018. godine.U septembru 2015. Folksvagen je priznao da je u 11 miliona dizel automobila ugradjivao softver koji je omogućavao da vozila prodju testove, dok je u realnoj vožnji emisija štetnih gasova bila znatno veća kako bi se poboljšale performanse.Tužilaštvo je navelo da rešenje ovog slučaja ne utiče na istragu protiv pojedinih čelnika Audija.
Pogledaj vesti o: Audi,   Volkswagen

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Audi kažnjen sa 800 miliona evra zbog emisije gasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2018

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi, koji posluje u okviru Folksvagen grupe, saopštio je danas da je kažnjen sa 800 miliona evra zbog kršenja propisa vezanih za visokozagađujuće šestocilindrične i osmocilindrične dizel motore..."Imajući u vidu ove značajne stavke, Audi grupa će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.