Audi i Porsche u zajedničku proizvodnju električnih automobila

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Feb.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi i Porsche u zajedničku proizvodnju električnih automobila

FRANKFURT - Audi i Porsche rade na platformi za električne automobile već deset mjeseci. 

Ime joj je Premium Platform Electric (PPE), a na njoj će se bazirati tri različite serije automobila. Audi predvodi razvoj na dva projekta koji uključuju automobile i za Audi i za Porsche. Društvo iz Stuttgarta je zaduženo za treći model, ali o tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << projektu nema puno informacija.

Nova platforma je konstruirana da se na njoj mogu voziti i crossoveri i limuzine, a Porsche i Audi će na taj način zadovoljiti potrebe širokog spektra kupaca.

Prvi model na PPE arhitekturi će premijeru imati 2021. godine, a u sljedećih nekoliko godina bit će predstavljeni i ostali automobili.

Audi razmišlja i o platformi za električne 'sportaše', ali taj projekt tek treba dobiti zeleno svjetlo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.