Izvor: Mondo, 11.Jul.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi RS7: Najbrži blindirani automobil na svetu (FOTO)

Putnike čuva od snajpera, a može da ide 325 kilometara na sat!

Mnogi proizvođači imaju posebna odeljenja za izradu blindiranih modela koji su namenjeni najčešće šefovima država. Pored tih zvaničnih verzija, postoje i nezavisne kompanije koje u sopstvenoj režiji dorađuju automobile.

 Kompanija AddArmor nudi zainteresovanoj klijenteli blindirani Audi RS7 u nekoliko nivoa zaštite. Osim oklopa dorađen je i 4,0-litarski V8 motor koji sada proizvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 770 konjskih snaga uz 1085 Nm obrtnog momenta.

Na taj način dobijena je najbrža oklopljena limuzina na svetu, kojoj je do "stotke" potrebno samo 2,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 325 km/h!

Što se tiče zaštite, kupcima je na raspolaganju zaštita nivoa B4, koja štiti od napada pištoljima, do B7 – štiti i od snajperskog napada kalibrom 7,62mm.

Automobil ima blinkere, može da pravi dimnu zavesu, ispušta biber sprej i da elektro-šokira svakog ko se uhvati za ručke vrata.

Cena: oko 200.000 dolara


Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.