iOS 12 automatski deli lokaciju korisnika prilikom pozivanja policije

Izvor: NovaEnergija.net, 21.Jun.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

iOS 12 automatski deli lokaciju korisnika prilikom pozivanja policije

Apple je nedavno najavio novu iOS opciju, koja trenutno važi samo za područje Sjedinjenih Američkih Država, a zahvaljujući kojoj će hitne službe automatski dobijati lokaciju korisnika koji policiju ili hitnu pomoć poziva sa iPhone-a.
Svrha nove funkcije je prilično jasna, budući da će značajno uticati na skraćivanje vremena koje je ekipama potrebno da stignu do nekog ugroženog pojedinca. Iz kompanije Apple >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << ističu da se 80% poziva hitnim službama obavlja sa mobilnih uređaja, ali da neažurirani sistemi u okviru pozivnih centara ne omogućavaju brzo lociranje žrtava.
Nova iOS 12 opcija predstavlja koristan dodatak Hybridized Emergency Location (HELO) sistemu koji je Apple lansirao još 2015, a biće integrisana i u postojeće softvere većine pozivnih centara hitnih službi. Iz kompanije su naglasili da podaci koji se budu dobijali na ovakav način neće moći da se koriste u druge svrhe, sem za pružanje informacija ekipama hitnih službi…
…ili bar dok se neki haker ne seti da iskoristi te informacije.
Izvor: The Verge, PCpress
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.