Suosnivač kompanije Apple poručio: Svi bismo trebali da odemo sa Facebook-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Jul.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suosnivač kompanije Apple poručio: Svi bismo trebali da odemo sa Facebook-a

U proteklih godinu dana Facebook se susreo s celim nizom ozbiljnih afera vezanih za privatnost i čuvanje privatnih podataka svojih korisnika. To je neke korisnike nateralo na brisanje profila i odlazak s Facebook-a.

Čak su i neka poznata lica odlučila da odu s Facebook-a i pozvala druge korisnike na „delete Facebook“ akciju.

Ali broj korisnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koji su precrtali Facebook nije značajan niti je rezultirao Facebook-ovim gubitkom titule „najveće društvene mreže na svetu“.

Iako su u međuvremenu Zuckerberg i društvo uložili mnogo vremena i truda da bi uverili korisnike i javnost kako se zaista trude da zaštite privatne podatke i kako ih ne prodaju trećoj strani, jedan od pionira Silicijumske doline u to baš i ne veruje.

Legendarni suosnivač Apple-a, Steve Wozniak, u nedavnom je intervjuu otvoreno rekao kako ne veruje da Facebook štiti privatnost svojih korisnika.

Neke od prednosti Facebook-a vrede gubitka privatnosti. Ali moja je preporuka za većinu ljudi da pokušaju da pronađu način kako da se maknu s Facebook-a, rekao je Wozniak.

On je i ranije isticao kako bi korisnici trebali da napuste Facebook, a priznao je i kako bi bio spreman da plati za korišćenje Facebook-a ako bi mu to obezbedilo dodatni nivo zaštite njegove privatnosti.

Pri tome se osvrnuo i na informacije prema kojima nas velike kompanije poput Amazon-a ili Facebook-a prisluškuju kroz naše pametne telefone. Iako su te kompanije odbacile optužbe da prisluškuju korisnike, Wozniak im ne veruje.

Vaši lični razgovori ne smeli da se prislušuju i snimaju, ali to se gotovo ne možete izbeći, rekao je na kraju Wozniak.

Izvor: Zimo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.