Špekulant sa Volstrita: Epl bi mogao da dostigne vrednost od dva biliona $

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Špekulant sa Volstrita: Epl bi mogao da dostigne vrednost od dva biliona $

Njujork -- Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Epl, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrednost od dva biliona dolara.

"Smatramo da Epl ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrednost od dva biliona dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati vetar u leđa kompaniji i biti zamajac njenih servisa u narednim godinama", naveo je Den Iv, analitičar za tehnologije kompanije Vedbuš, prenosi CNBC.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Iv je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) Eplovim akcijama na Volstritu, čija je 12-mesečna prognoza cene Eplovih hartija 350 dolara po akciji.

On je dodao da će, prema njegovom mišljenju, akcije Epla do kraja godine dostići 400 dolara, što je rast od preko 30 odsto u odnosu na nivo od 316,96 dolara na kom su zaključene u ponedeljak.

Akcije Epla su od početka 2020. godine porasle za 8,0 procenata, nakon što su lane zabeležile rast od 86 odsto, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.