Počinje Apple-ova godišnja WWDC 2021 konferencija - evo šta su noviteti

Izvor: B92, 07.Jun.2021, 11:36

Počinje Apple-ova godišnja WWDC 2021 konferencija - evo šta su noviteti

Danas počinje Apple-ova programerska konferencija WWDC 2021 koja će se ove godine održati virtuelno, a očekujemo da će Apple predstaviti iOS 15, watchOS 8 i još mnogo toga. Evo što bi sve Apple mogao da najavi u događaju koji će tradicionalno pratiti i Tehnopolis.

Novi izveštaj Bloomberga bacio je više svetla na ono što se očekuje od ovogodišnjih ažuriranja softvera. iPadOS 15 će sadržati nove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcije multitaskinga i podršku za vidžete na početnom ekranu. Navodi se da iOS 15 uključuje strože kontrole privatnosti.

U međuvremenu, čini se da je sam Apple greškom otkrio nove aplikacije koje dolaze u Apple Watch sa watchOS 8, uključujući savete, um i kontakte. Na kraju, Apple je zakazao zaseban Apple Music događaj neposredno nakon početnog izlaganja. Specijalni događaj kompanije Apple Music će se fokusirati na "prostorni" zvuk.

Ovo je povratak na uobičajeni dan početka događaja, nakon što je pandemija COVID-19 primorala Apple da odloži WWDC prošle godine do kraja juna. Tako da će se Apple držati svog virtuelnog formata za WWDC 2021.

Ovaj događaj će se emitovati "direktno iz Apple parka" i biće dostupan za gledanje preko Apple-ove web lokacije, aplikacije Apple Developer, aplikacije Apple TV i YouTube-a. Nakon uvodne reči, Apple će održati godišnju adresu platforme State of Union.

Kao što je postalo uobičajeno tokom prošle godine, uvodna reč WWDC-a biće unapred snimljeni video snimak visoke proizvodne vrednosti, prelepa videografija Apple Parka i nastupi više Appleovih rukovodilaca i inženjera. Pored toga, WWDC 2021 će uključiti i Apple Design Awards - koji će ove godine imati video komponentu.

Konačno, WWDC 2021 će obezbediti preko 200 detaljnih sesija, individualnih laboratorija i još mnogo toga. To će programerima pružiti do sada "neviđen pristup Apple-ovim inženjerima i dizajnerima", kaže kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.