Osnivač Huaveja: Ako Kina zabrani Epl, prvi ću protestovati

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivač Huaveja: Ako Kina zabrani Epl, prvi ću protestovati

Ako Kina zabrani Epl, prvi ću protestovati, kazao je Ren Džongfei, osnivač i generalni direktor Huvaje-a.

- To se neće dogoditi, ali ako bi se dogodilo, odmah bih protestovao protiv takve odluke- rekao je Ren.

Time je Epl dobio neočekivanog prijatelja usred trgovinskog rata između SAD-a i Kine, kome niko ne nadzire kraj. Ovo nije prvi put da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glavni čovek najmoćnije kineske tehnološke kompanije brani Epl. Više puta je priznao da kupuje Epl proizvode sebi i članovima svoje porodice.

Podsetimo, analitičari su predviđali da će Kina uzvratiti Americi udarac i to tako što će zabraniti Epl. Istovremeno su neki kineski građani pozivali na bojkot Huaveja na društvenim mrežama.

Ali Ren to ne odobrava i kaže da nije Epla ne bi bilo mobilnog interneta i ne bismo bili u mogućnosti da vidimo lepotu ovog sveta. Epl, kako kaže, vidi kao svog učitelja.

- Zbog čega bih se suprostavio svom učitelju? To nikada ne bih učinio - rekao je Ren u intervjuu za Blumberg televiziju i time iznenadio mnoge.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.