Novo futurističko sedište Apple-a spojeno sa prirodom

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo futurističko sedište Apple-a spojeno sa prirodom

Kompanija Apple nije u utorak predstavila samo tri nova iPhone modela, nego i svoje novo sedište - ogromnu transparentnu zgradu u obliku prstena, sljubljenu s prirodom, kako je i zamišljao pokojni osnivač kompanije Stiv Džobs.

Apple je u svom novom sjedištu, u dvorani Stiva Džobsa, predstavio tri nova modela >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << iPhone-a, uključujući nestrpljivo očekivani model X, kojim je obeležena deseta godišnjica prvog iPhone-a na tržištu.

A to novo sedište, nazvano Apple Park, futuristički je kampus na 70 hektara u koji se može smestiti 12.000 ljudi. Smešten je u Capertinu, u srcu Silicijumske doline, i liči na svemirski brod u prirodi.

"Apple-ov park održava vrednosti u koje Apple veruje, tehnologiju i prirodnu sredinu", rekao je prvi čovek kompanije Tim Kuk.

Stiv Džobs je nekoliko meseci pre svoje smrti 2011. javnosti predstavio projekt gradnje Apple parka, koji je arhitektonski osmislio slavni Britanac Norman Foster.

"Sami park, izvorno ogromni betonski prostor, pretvoren je u zelenu površinu gradnjom više od 9.000 stabala, dok je korporativno sedište Apple-a dizajnirano tako da se priroda vidi i da zahvaljujući staklenim zidovima nestane granica između interijera i eksterijera", rekao je Kuk.

Celi kompleks u celini se snabdeva Sunčevom energijom.

"Stiv Džobs je veliku pažnju posvećivao detaljima i ovo je njegovo čedo", kazao je Apple-ov analitičar Tim Bajarin.

Apple će krajem godine početi da organizuje i turističke obilaske svog parka u kojem zaposleni mogu da uživaju čak i u stazama za šetnju i voćnjaku.

Izvor: Janko Roettgers

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Apple predstavio i svoje futurističko korporativno sjedište

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Sep.2017

LOS ANGELES - Tehnološki div Apple nije u utorak predstavio samo tri nova modela iPhonea, nego i svoje novo sjedište - golemu transparentnu zgradu u obliku prstena, sljubljenu s prirodom, kako je i zamišljao pokojni osnivač kompanije Steve Jobs...Apple je u utorak u svom novom sjedištu, u dvorani...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.